Скумбрія пряного посолу вдома: спробувавши цей рецепт, ви більше не купите магазинну

0
1090

Скумбрія прямого посолу – дуже смачна ароматна закуска, яку з легкістю можна приготувати самим. Звичайно ж така рибка буде в рази смачніша, ніж в магазині.

Секретами засолювання поділилася фуд-блогер Alina FooDee., пише РБК-Україна

Спеції для 500-600 г неочищеної свіжомороженої скумбрії:

  • Сіль – 1 ст. л. з невеликою гіркою
  • Цукор – 0,5 ст. л.
  • Вода – 200 мл
  • Гвоздика – 2-3 шт.
  • Коріандр – 0,5 ч. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Запашний перець – 3 шт.
  • Чорний перець – 6-7 шт.
  • Рослинна олія – 1 ст. л.
  • Оцет 9% – 1 ч. л.

Скумбрія пряного посолу вдома: спробувавши цей рецепт, ви більше не купите магазинну

Скрін: Так буде виглядати готова рибка

Спосіб приготування

  1. У воду додайте гвоздику, коріандр, лавровий лист, запашний перець, чорний перець, сіль і цукор.
  2. Дайте закипіти і проваріть на невеликому вогні близько п’яти хвилин, щоб спеції дали гарний аромат. Охолодіть розсол до кімнатної температури.
  3. Скумбрію очистіть від нутрощів, видаліть плавники і відріжте голову. Наріжте на порційні шматочки.
  4. Викладіть в скляну, пластикову або емальовану ємність. Головне – не в металеву.
  5. Залийте маринадом. Залиште при кімнатній температурі на 6-7 годин.
  6. Якщо будете солити в холодильнику, то потрібно тримати довше, близько 8-10 годин.

Готову рибку подавайте з цибулею. Це дуже смачно!

Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments