Швидко і оригінально: биточки з цвітної капусти

0
877

Дієтологи стверджують, що найкорисніші продукти – сезонні. І осінь багата на різні фрукти та овочі, серед яких загадкова і красива – цвітна капуста.

Цвітна капуста не лише незвичайна, а й загадкова. У дикому вигляді ця рослина в природі не зустрічається. Отже, цілком можливо, що даний продукт — результат одного з перших дослідів селекції в історії людства, пише ТСН.

Сучасні дослідники стверджують: цвітна капуста з’явилася в Сирії. Звідти в XII столітті вона перебралася до Іспанії, а трохи згодом — на Кіпр. Останній на кілька століть став головним постачальником цього овочу до Європи.  Правда, в ті часи така їжа була доступна лише знаті, але зараз ніщо не заважає нам практично цілий рік тішити себе й близьких смачною корисною їжею, приготованою з цвітної капусти.

Биточки з цвітної капусти

Інгредієнти: на 10 биточків

  • 500 г очищеної цвітної капусти
  • чверть пучка цибулі
  • половина невеликого пучка кропу
  • 2 гілочки м’яти
  • 70 г борошна
  • 2 столові ложки несолодкого йогурту
  •  1 яйце
  • 2 щіпки солі
  • 1 щіпка чорного меленого перцю.

Покроковий рецепт

Крок 1: цвітну капусту розділити на суцвіття і відварити 5 хвилин.

Крок 2: капусту, цибулю, кріп, м’яту, йогурт, яйце, сіль та перець збити міксером. Додати борошно і ще раз ретельно перемішати.

Крок 3: посмажити биточки по дві хвилини з кожного боку.

Крок 4: викласти биточки на пательню і запекти. Так вони вийдуть дуже ніжними і смачними.

Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments