Дієтологи стверджують, що найкорисніші продукти – сезонні. І осінь багата на різні фрукти та овочі, серед яких загадкова і красива – цвітна капуста.
Цвітна капуста не лише незвичайна, а й загадкова. У дикому вигляді ця рослина в природі не зустрічається. Отже, цілком можливо, що даний продукт — результат одного з перших дослідів селекції в історії людства, пише ТСН.
Сучасні дослідники стверджують: цвітна капуста з’явилася в Сирії. Звідти в XII столітті вона перебралася до Іспанії, а трохи згодом — на Кіпр. Останній на кілька століть став головним постачальником цього овочу до Європи. Правда, в ті часи така їжа була доступна лише знаті, але зараз ніщо не заважає нам практично цілий рік тішити себе й близьких смачною корисною їжею, приготованою з цвітної капусти.
Биточки з цвітної капусти
Інгредієнти: на 10 биточків
- 500 г очищеної цвітної капусти
- чверть пучка цибулі
- половина невеликого пучка кропу
- 2 гілочки м’яти
- 70 г борошна
- 2 столові ложки несолодкого йогурту
- 1 яйце
- 2 щіпки солі
- 1 щіпка чорного меленого перцю.
Покроковий рецепт
Крок 1: цвітну капусту розділити на суцвіття і відварити 5 хвилин.
Крок 2: капусту, цибулю, кріп, м’яту, йогурт, яйце, сіль та перець збити міксером. Додати борошно і ще раз ретельно перемішати.
Крок 3: посмажити биточки по дві хвилини з кожного боку.
Крок 4: викласти биточки на пательню і запекти. Так вони вийдуть дуже ніжними і смачними.
Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини