Печиво з шоколадною крихтою: секрети класичного рецепту

0
1006

Печиво з шоколадною крихтою народилося цілих 82 роки тому в США, в місті Вітмен, штат Массачусетс. Його “мама” – кулінар Рут Вейкфільд. Саме вона придумала рецепт і сколотила на ньому величезний капітал. Сьогодні – це один з найулюбленіших десертів в Америці. Його можна купити в магазинах, його постійно печуть вдома.

Адже складно знайти що-небудь смачніше хрусткого печива з шоколадною крихтою? Класичний рецепт знайдете нижче, про це пише Сьогодні

Починалося все з помилки

Саме з помилки в рецептурі. 1937 рік. Талановита пекар Рут Вейкфільд відчувала себе впевнено. У неї була невелика пекаренька і ресторанчик. З усієї округи бігали до Рут за її випічкою, яку вона готувала з пісочного тіста. Як свідчить легенда, одного разу, не знайшовши на кухні какао, вона вирішила подрібнити молочну шоколадку і додати в тісто. У надії, що шоколад розтане і дасть печиву потрібний смак.

Але сталося інакше. Шматочки шоколаду не розтанули, а лише трохи підтанули, тісто стало м’якше і просочилося шоколадом.

Власне, це і був день народження десерту. Рут незабаром підписала контракт з виробником шоколаду, який вона використовувала. І стала дуже багатою жінкою.

Є в цій історії і скептики

Фото: Instagram / solozaurcookin

Вони не проти цієї красивої легенди, але у них є своя думка. Мовляв, Рут була талановитим пекарем і просто не могла допустити, що на її кухні чогось не було. Шоколадну крихту вона додала не випадково. Тобто пішла на експеримент усвідомлено. Стверджують, що і сама Рут якось прохопилася і розповіла про це близькому оточенню. І як би там не було, печиво стало класикою, і не тільки в США.

Тепер безпосередньо до випікання, а перед цим важливі поради:

Щоб печиво стало ідеальним

Фото: Instagram/ivi.kiwi.44
  • Використовуйте вершкове масло, не маргарин. Так ви досягнете пухкої і ніжної текстури
  • Не беріть плитковий шоколад, краще кусковий. Адже у нього більш виражений і насичений смак

Рецепт Американського печива з шоколадною крихтою

Фото: Instagram / solozaurcookin

Час приготування: 30 хв підготовка тіста, 60 хв охолодження, 20 хв випікання

Інгредієнти

  • яйця – 2 шт
  • масло вершкове – 200 г
  • білий цукор – 155 г
  • тростинний цукор – 155 г
  • борошно – 500 г
  • сіль дрібного помелу, сода, гаряча вода – по 1 ч.л.
  • ванільний цукор – 5 г
  • шоколад темний – 100 г або за смаком

Як готувати:

  1. Два види цукру добре змішати з розм’якшеним вершковим маслом.
  2. Вбити яйця, ретельно розмішуючи. Друге яйце додати тоді, коли в масі повністю розчиниться перше яйце.
  3. Додати ванілін, потім сіль, попередньо розчинів її в 1 ч.л. гарячої води.
  4. Додати соду і поступово вмішувати борошно. Довести до однорідності і залишити на 15 хв.
  5. Подрібнити шоколад ножем і додати в тісто.
  6. Зліпити округлі печива. Вони повинні нагадувати невеликі тефтелі.
  7. Розкласти на пергаментному папері на деку. Відстань між ними – не менше 5 см.
  8. Залишити в холодильнику на 60 хв.
  9. Випікати при 180 °С в попередньо розігрітій духовці 20 хвилин.

 

Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments