Лікарка назвала, який маринад є найнебезпечнішим для здоров’я. Ви будете здивовані

0
1329

Весна вже захопила нас своїм теплом , тому багато хто вибирається на природу, щоб посмакувати м’ясо на мангалі. Шашлик на дровах на природі – частий відпочинок вихідного дня, але, якщо не знати усіх тонкощів приготування, то така страва може завдати шкоди здоров’ю. Особливо якщо маринад неправильний. Які інгредієнти для цього можуть нести потенційну небезпеку.

За словами лікаря-дієтолога Ірини Морозової, найнебезпечнішими є маринади, які вимочені в оцті чи майонезі.

Майонез при дії з високими температурами виділяє канцерогенні речовини, крім того, він є жирним, а зловживання оцтом призводить до проблем з ШКТ і нирками.

“Я нерідко стикаюся з тим, що шашлик маринують в майонезі – це найгірший варіант маринаду, який можна вигадати, тим більше, якщо ви маєте проблеми із здоров’ям це категорично забороняється”, – зазначила лікар.

Якщо ж маринувати м’ясо в оцті, можна зіткнутися з проблемами шлунково-кишкового тракту і нирок. Причому той же майонез, крім інших компонентів, має в собі оцет.

Не рекомендує лікар маринувати м’ясо в кефірі. Хоча, подейкують, що він робить м’ясо м’яким.

Річ у тому, що кефір перешкоджає засвоєнню організмом заліза і білка, що міститься в м’ясі.

“Перше за все, ви шкодите собі смаженим м’ясом і важкою їжею, так організм ще і не в змозі отримати з неї нічого корисного – ні білка, ні мікроелементів”, – говорить Морозова.

Замість цього лікар запропонувала відмінну альтернативу – “здоровий маринад” на основі кмину, цибулі, зелені і трав.

Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments