Лікар назвала продукти, що знижують ризик інфаркту

0
818

Інфаркт – це  поширена причина смерті серед людей. Але йому можна запобігти, якщо вживати в їжу деякі продукти.

Про це повідомила дієтолог Лера Лавскі, пише РБК-Україна з посиланням на РІА Новости.

Вітамін С

“Серцево-судинні захворювання лідирують у трійці головних причин смертності у світі. Тому вкрай важливо займатися підтриманням здоров’я судин, контролем артеріального тиску і стежити за рівнем холестерину. Задля зміцнення стінок судин допоможе вітамін С, який найбільше міститься в шипшині, квашеній капусті, чорній смородині і ківі”, – дала пораду лікар.

Омега-3

Не нехтуйте жирною рибою, в ній багато Омега-3 кислот.

“Також здоров’я судин підтримують Омега – 3 жирні кислоти. Вживайте не рідше трьох разів на тиждень червону рибу дикого вилову, а також насіння льону і кедрові горіхи. Колаген в кісткових бульйонах є структурним елементом стінок судин. Часто слабкість судинної системи пов’язана з його нестачею. Магній в горіхах і насінні підтримує нормальний рівень артеріального тиску, бо здатний знижувати стресове навантаження”, – повідомила медик.

Лікарка рекомендує для зниження високого рівня холестерину, який впливає безпосередньо на здоров’я серцево-судинної системи, вживати кожен день сирі цибулю і часник.

“А також вітаміни групи В, які містяться в бобових, субпродуктах і хлібі грубого помелу”, – резюмувала фахівець.

Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments