Квашені помідори з гірчицею – неймовірно смачно і дуже простою
Інгредієнти:
- Помідори скільки увійде в банку;
- Парасольки кропу;
- Листя смородини;
- Листя вишні;
- Корінь хрону;
- Часник;
- Суміш перців горошком: чорний, запашний;
- Лаврові листи;
- Сіль кам’яна.
- Гірчичний порошок – 2 ст. л. на кожну банку
Спосіб приготування:
Помийте помідори і відділіть плодоніжки. Заодно помийте зелень, почистьте часник, корінь хрону та поріжте його на шматки, пише Особлива
Рівномірно розподіліть на потрібну кількість банок половину зелені, часнику та шматки хрону.
Далі покладіть в розрахунку на трилітрову банку: лавровий лист – 2 штуки, чорний перець — 10 горошин, запашний перець — 3 горошини.
У 250 мл окропу розчиніть 50-60 грамів звичайної солі та вилийте цей розчин зверху на зелень в банку.
Зверху покладіть томати, а наверх другу частину зелені, часнику та хрону. По 2 столові ложки гірчичного порошку.
Долийте звичайною холодною водою банки з помідорами по вінця. Накрийте капроновими кришками, тихенько потрусіть банкою перевертаючи її, щоб розчин солі розчинився в долитій воді.
Поставте банки з помідорами на 72 години у тепле місце для бродіння. Далі перенесіть їх до холодильника чи в будь-яке прохолодне приміщення та залиште ще на 14 днів повільно кваситись.
Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини