Калина — це ягода, яка дуже корисна для здоров’я. Вона містить багато вітамінів, фосфор, марганець та цинк. Калину можна їсти у свіжому вигляді або заморожувати на зиму.
Способи застосування калини:
- Коли взимку захворіли, потрібно калину розтерти разом з медом у рівних частинах та вживати по чайній ложці зранку.
- Залийте ягоди водою та проваріть хвилин десять. Такий відвар дуже корисний при застуді. Вживайте по 1 чашці впродовж дня.
- При застуді, можна сушену калину заливати окропом, настоювати й пити цей засіб зранку та ввечері.
- Якщо є проблеми зі шлунком або з’явився геморой, то калину треба їсти з цукром.
- Щоб завжди себе добре почувати та не хворіти, пийте на протязі всього року чай з калиною.
Будьте здорові!