Готуємо вдома вітамінне варення з айви з корицею: рецепт і поради

0
166

З приходом осені все частіше хочеться побалувати себе чашкою ароматного чаю або гарячого шоколаду з чимось солоденьким – пирогом, печивом або тортиком. Але якщо ви боїтеся, що таке захоплення призведе до зайвих кілограмів, пропонуємо вам альтернативу – спробуйте зробити варення з айви, яке буде не тільки смачним, але й корисним.

Зазначимо, що айва містить безліч цілющих речовин. В її складі є глюкоза, фруктоза, яблучна та лимонна кислота, пектини, солі заліза, калію, фосфору та кальцію. Крім того, плоди цієї рослини багаті вітамінами А, В, С, Е та РР. А рецепт приготування варення з айви доступний і дуже простий – на нього вам знадобиться не більше години, пише Апостроф

Інгредієнти: айва (300 г), лимонний сік (15 мл), кориця мелена (¼ ч. л.), цукор-пісок (100 г).

Порада: Для приготування цього виду варення варто вибирати великі стиглі плоди.

Фото: pixabay.com

Приготування

Крок 1: Беремо айву, ретельно промиваємо її під холодною проточною водою від волосистого покриву, пилу, бруду. Викладаємо на паперові рушники, щоб видалити зайву вологу.

Крок 2: Вирізаємо серцевину айви з кісточками, розрізаємо плід на 4 частини, а потім на шматочки товщиною до 5 мм.

Крок 3: Висипаємо нарізану айву в каструлю, заливаємо її чистою водою – вона повинна покрити фрукт приблизно на 1-1,5 см.

Крок 4: Ставимо каструлю на плиту і чекаємо, поки вона закипить. Після того, як вода закипіла, зменшуємо вогонь і варимо 20-25 хвилин, поки айва не стане м’якою.

Крок 5: Додаємо до айви лимонний сік, цукор і мелену корицю. Варимо ще приблизно 20-25 хвилин на слабкому вогні.

Порада: Якщо у вас немає меленої кориці, можна перемолоти її паличку за допомогою кавомолки.

Фото: pixabay.com

Крок 6: Миємо і стерилізуємо банки над паром або в мікрохвильовці, якщо ваше варення буде зберігатися недовго – банки можна просто обдати окропом і розлити туди остигле варення.

Порада: Замість миючого засобу для посуду можна використовувати звичайну харчову соду.

Крок 6: Якщо ж ви хочете закрити варення на зиму – його слід переливати в гарячому вигляді в добре простерилізовані банки. Потім закрити їх за допомогою ключа для консервації, перевернути догори дном і остудити під шерстяною ковдрою – на це піде кілька діб. А потім вже заховати в холодне приміщення – там варення може зберігатися до 1,5 років.

Порада: У це варення можна додати мелену ваніль на кінчику ножа або гвоздику і навіть волоські горіхи.

Фото: pixabay.com

Comments

comments