Гарячий шоколад для дорослих: декілька простих рецептів напою

0
63

Гарячий шоколад асоціюється у нас з осінню, і щоб зробити цей напій оригінальним можна додати до нього алкоголь. Пропонуємо 5 смачних і дуже ароматних рецептів для проведення гарних вихідних.

Гарячий шоколад компонують з віскі, текілою, лікерами та іншими видами алкоголю. Кількість інгредієнтів у кожному рецепті розраховані на 4 порції напою, зазначає редакція LifeStyle24.

Гарячий шоколад з віскі та амарето

Інгредієнти:

  • ірландський віскі – 120 мілілітрів
  • амарето – 90 мілілітрів
  • молоко – 3 стакани
  • еспресо – 1/3 стакана
  • гіркий шоколад – 110 грамів
  • молочний шоколад – 110 грамів
  • какао-порошок – 1/4 стакана
  • цукор – 1 стакан
  • ванільний екстракт – 2 чайні ложки
  • сіль – щіпка
  • міні–зефір для подачі

Рецепт приготування

Спочатку до какао додаємо сіль і цукор та засипаємо в каструлю. Вливаємо молоко і додаємо гіркий і молочний шоколад. Нагріваємо суміш на середньому вогні до повного розчинення шоколаду, постійно помішуємо. Збиваємо масу за допомогою ручного блендера до однорідності.

Додаємо еспресо, ванільний екстракт, лікер і віскі. Ретельно перемішуємо, розливаємо по келихах і прикрашаємо зефіром.

Гарячий шоколад з текілою і м’ятним шнапсом

Інгредієнти:

  • текіла – 120 мілілітрів
  • м’ятний шнапс – 60 мілілітрів
  • молоко – 3 стакани
  • гіркий шоколад – 110 грамів
  • молочний шоколад – 110 грамів
  • какао-порошок – ¼ стакана
  • цукор – 1 стакан
  • сіль – щіпка
  • свіжа м’ята
  • збиті вершки

Спосіб приготування

Какао змішуємо з цукром і сіллю в середній каструлі. Додаємо гіркий і молочний шоколад, вливаємо молоко і готуємо на середньому вогні. Суміш повинна добре прогрітися і розтопити шоколад. Збиваємо шоколадну масу до однорідності.

Після цього додаємо текілу і шнапс, перемішуємо і розливаємо по чашках. Напої можна прикрасити збитими вершками і листочками м’яти.

Гарячий шоколад з віскі, бейлісом і гіннесом

 

Інгредієнти:

    • гіннес – 350 мілілітрів
    • ірландський віскі – 120 мілілітрів
    • бейліс – 120 мілілітрів
    • молоко – 3 стакани
    • гіркий шоколад – 110 грамів
    • молочний шоколад – 110 грамів
    • какао-порошок – 1/4 стакани
    • цукор – 1 стакан
    • сіль – щіпка

    Рецепт приготування

    Гіннес варимо в каструлі на середньому вогні приблизно 10 хвилин, поки пиво не зменшиться в обсязі до половини склянки. В окремій каструлі додаємо до какао сіль і цукор, заливаємо молоком і додаємо шматочки чорного і молочного шоколаду. Прогріваємо суміш на середньому вогні, поки шоколад повністю не розтане.

    Збиваємо суміш до однорідності, потім додаємо тепле пиво, лікер і віскі. Знову збиваємо напій до отримання піни. Розливаємо по чашках і відразу ж подаємо.

    Шоколадний напій з бурбоном і франжеліко

    Інгредієнти:

      • бурбон – 120 мілілітрів
      • франжеліко – 120 мілілітрів
      • молоко – 3 стакани
      • гіркий шоколад – 110 грамів
      • молочний шоколад – 110 грамів
      • какао-порошок – 1/4 стакана
      • цукор – 1 столова ложка
      • кукурудзяний крохмаль – 1/2 чайної ложки
      • щіпка солі
      • бекон – 4 шматочки

    Спосіб приготування

    Бекон обсмажуємо на сковороді до хрусткої скоринки. Прибираємо надлишки жиру за допомогою паперових рушників. Жир зі сковороди переливаємо до чашки та змішуємо з крохмалем.

    Какао змішуємо зі сіллю та цукром у каструлі. Додаємо молоко, суміш жиру та гіркий і молочний шоколад. Тримаємо на середньому вогні до повного розчинення шоколаду.

    Збиваємо до однорідності та додаємо лікер і бурбон. Прикрашаємо скибочками бекону.

    Гарячий шоколад зі скотчем

    Інгредієнти:

    • скотч – 180 мілілітрів
    • молоко – 3 стакани
    • густі вершки – 1/4 стакани
    • гіркий шоколад – 110 грамів
    • молочний шоколад – 110 грамів
    • какао-порошок – 1/4 стакани
    • цукор – 2 столові ложки
    • щіпка солі
    • збиті вершки
    • мелений перець чилі

    Спосіб приготування

    Цукор нагріваємо до карамелі золотистого кольору. До нього додаємо скотч та густі вершки. Збиваємо до однорідності, додаємо сіль.

    У каструлі середнього розміру какао заливаємо молоком і додаємо декілька скибочок молочного та гіркого шоколаду. Коли шоколад розчиниться, збиваємо все до однорідності. Вливаємо суміш з цукром і додаємо залишки віскі.

    Розливаємо на порції, а прикрасити можна збитими вершками та дрібкою чилі.

Comments

comments