Домашні нагетси краще, ніж в «МакДональдсі»! 3 способи приготувати цілу гору прямо у себе вдома

0
1771

Нагетси – це шматочки соковитого курячого філе в паніровці, які обсмажують на пательні або у фритюрі до появи хрусткої золотистої скоринки.

Така закуска відноситься до фастфуду, а значить не дуже корисна. Але як же мені іноді хочеться побалувати себе калорійною їжею. Щоб звести шкоду до мінімуму, я розповім вам, як приготувати нагетси вдома.

Це зовсім нескладно. Головне – правильно підготувати курячу грудку до обсмажування. Обов’язково очистіть філе від шкіри та кісток, потім наріжте на невеликі довгасті або овальні шматочки товщиною приблизно 1 см. А далі все залежить від рецепта. Різні панірування і начинки перетворять прісне куряче м’ясо в апетитну закуску. Ось трійка моїх фаворитів.

Як приготувати курячі нагетси:

1. Нагетси як в МакДональдсі

Якщо ви завсідники відомого кафе, то вам однозначно сподобаються ці шматочки курочки в клярі. Вони смачніше і корисніше оригінальних Чікен МакНаггетс.

Інгредієнти:

400 г курячого філе
1 яйце
4 ст. л. панірувальних сухарів
1 ст. л. соєвого соусу
4 ст. л. борошна
1 зуб. часнику
0,3 ч. k. куркуми
1 ч. k. паприки
200 мл рослинної олії
сіль до свого смаку
Приготування:

1. Залийте шматочки філе соєвим соусом. Видавіть часник, перемішайте і залиште на 30 хвилин.

2. Для панірування змішайте сухарі, сіль, куркуму і паприку. В окремій мисці збийте яйце.

3. Обваляйте курку в борошні, умочіть в яйці та повністю покрийте панірувальною сумішшю. Складіть заготівлі на тарілку.

4. Розігрійте олію в сотейнику з товстим дном. Щоб перевірити температуру, опустіть зубочистку. Олія має пузиритися.

5. Опустіть заготівлі в олію і готуйте 5-6 хвилин. Потім виловіть нагетси шумівкою і перекладіть на паперові рушники.

2. Курячі нагетси з медом, чеддером і пармезаном

Думаю, що як тільки ви спробуєте ці домашні нагетси, то назавжди забудете про заклади з фастфудом. Секрет у великій кількості сиру і солодкому меді.

Інгредієнти:

2 курячі грудки
1 ст. л. меду
0,5 ч. л. чорного перцю
1 ст. л. соку лайма
0,5 ч. л. паприки
1 ч. л. сушеного чебрецю
60 г пармезану
1 яйце
60 г чеддера
5 ст. л. панірувальних сухарів
130 г борошна
5 ст. л. оливкової олії
сіль до свого смаку
Приготування:

1. Підготуйте куряче філе, натріть обидва сиру на дрібній тертці.

2. Змішайте мед, лаймовий сік, пармезан, чебрець і паприку. Покрийте сумішшю м’ясо.

3. З’єднайте борошно з сіллю і перцем. Збийте яйце. Чеддер змішайте з сухарями.

4. Обваляйте філе в борошні, яйці та сирній паніровці. Приберіть в холодильник на 30 хвилин.

5. Обсмажте нагетси в розігрітій олії на середньому вогні до утворення золотистої скоринки.

3. Курячі нагетси з мигдалем

Хочете зробити закуску з курки більш оригінальною? Тоді додайте трохи мигдалю. Він додасть м’ясу приємний горіховий присмак. А ще ці нагетси практично не містять олії, адже запікаються в духовці. Ось як приготувати нагетси з мигдалем.

Інгредієнти:

1 яйце
150 г мигдалю
1 ч. л. паприки
100 г панірувальних сухарів
дрібка солі
1 ч. л. часникового порошку
120 г борошна
1 ч. л. чорного перцю
2 курячі грудки
1 ст. л. молока
Приготування:

1. Подрібніть мигдаль і змішайте з сухарями, сіллю і спеціями.

2. Окремо збийте яйце з молоком, а борошно насипте в тарілку.

3. Обваляйте підготовлені шматочки курки в борошні, потім по черзі занурте в яєчну і мигдалеву суміші.

4. Змастіть деко олією і викладіть курку. Запікайте нагетси при температурі 200 градусів протягом 10-15 хвилин.

Соус для нагетсів

Ну куди ж без соусу? Пропоную простий і швидкий рецепт. З таким доповненням курочка стане ще смачніше.

Інгредієнти:

2 ст. л. майонезу
3 ст. л. кетчупу
2 ст. л. сметани
1 ч. л. гірчиці
2 гілочки кропу
1 зуб. часнику
Приготування:

Подрібніть кріп, пропустіть часник через прес і змішайте з іншими інгредієнтами. Соус готовий!

До речі, заготівлі з курки можна заморозити. Я викладаю шматочки в один шар на дошку і відправляю в морозильну камеру на 2 години. Після чого просто складаю в пакет і прибираю назад в морозильник. Так я завжди можу швидко приготувати улюблену закуску. І вам раджу спробувати!

Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments