Чим корисні фісташки: розкрито основні переваги для здоров’я

0
297

Фісташки мають численні переваги для здоров’я. Згідно з деякими дослідженнями, вони можуть знизити ризик серцево-судинних захворювань на 30 %, запобігаючи інсульту, інфаркту міокарда та смертності від цих порушень.

Крім цього, фісташки значно впливають на роботу мозку, зір, вагу та різні системи організму, повідомляє saludycardiologia.com.

Переваги фісташок:

  • Знижують артеріальний тиск;
  • Полегшують синтез оксиду азоту;
  • Є потужним вазодилататором (розширюють судини);
  • Полегшують ендотеліальну функцію;
  • Зменшують артеріальну жорсткість;
  • Запобігають діабету завдяки низькому глікемічному індексу;
  • Сприяють зростанню корисних бактерій в кишковій мікробіоті;
  • Забезпечують багато розчинних і нерозчинних волокон;
  • Діють як захисний засіб від хвороб очей.

Як їх вживати?

Фісташки – дуже поживний продукт. 30-грамова порція (близько 49 плодів) дає дорослим більше 11 % рекомендованої дози білка і близько 10 % – клітковини. Включити їх в свій щоденний раціон дуже легко. Існує безліч альтернативних варіантів, наприклад:

  • У складі середземноморської дієти;
  • В якості закуски протягом дня;
  • Обсмаженими в салаті;
  • У вигляді порції на сніданок і обід.

Comments

comments