Фісташки мають численні переваги для здоров’я. Згідно з деякими дослідженнями, вони можуть знизити ризик серцево-судинних захворювань на 30 %, запобігаючи інсульту, інфаркту міокарда та смертності від цих порушень.
Крім цього, фісташки значно впливають на роботу мозку, зір, вагу та різні системи організму, повідомляє saludycardiologia.com.
Переваги фісташок:
- Знижують артеріальний тиск;
- Полегшують синтез оксиду азоту;
- Є потужним вазодилататором (розширюють судини);
- Полегшують ендотеліальну функцію;
- Зменшують артеріальну жорсткість;
- Запобігають діабету завдяки низькому глікемічному індексу;
- Сприяють зростанню корисних бактерій в кишковій мікробіоті;
- Забезпечують багато розчинних і нерозчинних волокон;
- Діють як захисний засіб від хвороб очей.
Як їх вживати?
Фісташки – дуже поживний продукт. 30-грамова порція (близько 49 плодів) дає дорослим більше 11 % рекомендованої дози білка і близько 10 % – клітковини. Включити їх в свій щоденний раціон дуже легко. Існує безліч альтернативних варіантів, наприклад:
- У складі середземноморської дієти;
- В якості закуски протягом дня;
- Обсмаженими в салаті;
- У вигляді порції на сніданок і обід.