Такий десерт виходить смачним та апетитним. Готується він нескладно й чудово підійде для домашнього чаювання. Ним можна побалувати своїх домочадців, а також він буде дуже доречним для свята.
Інгредієнти для бісквіта:
- 4 яйця
- 100 гр муки
- 130 гр маку
- підсолоджувач за смаком
- (2 ст. ложки цукру)
- 0,5 ч л розпушувача
Для заварного крему:
- 4 жовтки ванілін
- 400 мл жирних вершків
- підсолоджувач за смаком
- (2 ст. ложки цукрової пудри)
Для глазурі:
- 75 гр гіркого шоколаду
Приготування:
Жовтки збиваємо міксером на великих оборотах до однорідної, білої, повітряної маси. В окремій чаші збиваємо білки з підсолоджувачем. У третій чаші змішуємо сухі інгредієнти – борошно, мак і розпушувач. У чашу, де збивалися жовтки, в три прийоми по черзі викладаємо збиті білки і всипаємо суху суміш борошна і маку. Дуже акуратно, щоб не осіли білки, вимішуємо лопаткою. Мішаємо недовго !!! Повинна вийти дуже повітряна маса. У форму для бісквіта, застелену пергаментом, викладаємо бісквітну масу і випікаємо при 180 ° приблизно 40-45 хвилин. Дістаємо готовий бісквіт і даємо йому трохи охолонути у формі. Тільки після цього дістаємо з форми. Остиглий корж розрізаємо на 3 частини.
Тепер готуємо заварний крем
У каструлі розтираємо вінчиком до однорідної маси жовтки з підсолоджувачем і додаємо ванілін. Як тільки вершки закипіли, потихеньку виливаємо їх в жовтки, постійно помішуючи вінчиком.В іншій доводимо до кипіння вершки. Ставимо на невеликий вогонь і, не доводячи до кипіння і постійно помішуючи, виходить маса консистенції рідкої сметани. Знімаємо з вогню. Приступаємо до збірки. На дно форми застеленій харчовою плівкою поміщаємо перший корж і рясно поливаємо гарячим кремом. Продовжити чергувати бісквіт з кремом. Закінчуємо кремом. Ми залишаємо на 1 годину при кімнатній температурі (потім я поставила в холодильник до ранку). Готовий торт заливаємо глазур’ю, яку приготували розтопивши шоколад і остудивши.