3 простих і смачних страви на сніданок, про які ми забуваємо

0
883

Сніданок – найважливіший прийом їжі, але часто ми ним нехтуємо через щільний графік, лінь та інші причини. А про деякі прості і смачні рецепти ми і зовсім давно забули. Варто виправити це непорозуміння, щоб знову зробити ранок здоровим, ситним і корисним для організму.

Омлет “з усього”

Ця страва знайома всім з дитинства. Але мало хто знає, що вона насправді є корисною. До складу такого омлету найчастіше входять різні овочі, молоко, м’ясо або курка. Всі ці елементи багаті вітамінами та іншими корисними речовинами, пише Апостроф

Готувати омлет простіше простого: потрібно помити і дрібно нарізати овочі, нарізати м’ясо або курку, потім в окремій ємності збити яйця зі спеціями за смаком. Збивати можна міксером або звичайною виделкою. Тепер слід додати до яєчної суміші трохи молока, добре перемішати. Викласти на розігріту сковороду овочі і м’ясо, додати трохи олії і готувати 2 хвилини, постійно помішуючи. Полити начинку зверху яєчним “тістом”, накрити кришкою і залишити на невеликому вогні до готовності.

Готовий омлет можна посипати тертим сиром або дрібно нарізаною зеленню.

Фото: pixabay.com

Панкейки

Ці американський млинці дуже просто приготувати і вони відмінно поєднуються з будь-якою начинкою. Для приготування потрібно змішати 200 мл молока та 2 яйця, потім додати 2 столові ложки цукру і трохи ванілі. Збити масу до однорідності, після чого всипати 10 столових ложок борошна і 1 чайну ложку розпушувача. Також можна додати в тісто трохи рослинної олії, якщо ви боїтеся, що панкейки можуть пригоріти до вашої сковороді. Сковорідку потрібно гарненько розігріти, виливати на неї тісто невеликими порціями. Пекти з двох сторін до рум’яної скоринки.

Подавати панкейки можна з різними добавками: варенням, сметаною, медом, карамеллю, згущеним молоком, сиром, ікрою, сирним паштетом, крем-сиром. В Америці нерідко подають такі млинці з яєчнею і беконом. Спробуйте, це дуже смачно.

Фото: pixabay.com

Тости з авокадо і яйцем

Ще один простий сніданок, про який багато хто незаслужено забув. У авокадо міститься безліч корисних речовин: вітаміни груп А, Е і С, каротиноїди, калій, натрій, кальцій, фосфор, марганець, магній, залізо і вітаміни групи В. Це робить такий сніданок не тільки смачним і ситним, але і надзвичайно корисним. Для приготування потрібно підігріти в тостері або на сухій сковороді кілька шматочків хліба. Відварити яйця круто і нарізати на кругляшки. М’якоть авокадо перекласти за допомогою ложки в чашку і гарненько розім’яти виделкою, додати сіль, перець, трохи базиліка або інших приправ за смаком.

Змастити тости пастою з авокадо, зверху покласти варені яйця, при бажанні можна полити тости невеликою кількістю лимонного соку і соєвого соусу і прикрасити зеленню.

Фото: pixabay.com

Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments